Szalóky Renáta

Szalóky Renáta

Szalóky Renáta

profile-pic
Karrier

A legjobb váltási indok a valódi ok

2021. június 01.

A legtöbb álláskeresőben az interneten olvasható „hiteles” és jobbnál jobb álláskeresési tippek és tanácsok miatt már szinte fel sem merül, hogy a váltási szándékának valódi okát felvállalja. Nagyon sok helyen olvasni, és sokan képviselik azt a nézetet, hogy interjún csak jó dolgokat mondjunk magunkról, a negatívat is pozitívnak tüntessük fel, a volt illetve jelenlegi cégünket ne szidjuk, a főnökünkről pedig véletlenül se mondjunk rosszat. Ezek után már meg sem lepődök, mikor nekem szegezik a kérdést, hogy ugyan áruljam már el, interjúkon miket szoktak mondani váltási oknak, mert kellene egy jó indok?!

Higgy nekem: A legjobb váltási indok a valódi ok! Igen, még akkor is, ha ki nem állhatod a főnököd és az az egyetlen oka a távozásodnak, hogy nem bírod elviselni. Nem biztos, hogy a legkönnyebb, de hiszem, hogy a legcélravezetőbb út mindig az őszinteség. A tálalás már egy másik kérdés, de ezt hagyjuk a legvégére.

Az elmúlt közel 15 évben HR-esként tényleg mindenféle típusú, kreatívabbnál kreatívabb váltási okot hallottam már, de egy biztos, amiatt még soha nem utasítottam el jelöltet, mert őszintén elmondta váltásának okát. Igen, vettem már fel úgy kollégát, hogy a korábbi munkahelyén elégedetlen volt a céges kultúrával, vettem már fel olyat is, aki nem bírta a túlórákat, de olyat is, aki a főnökével egyszerűen nem jött ki vagy valamilyen szempontból nem volt vele korrekt az akkori munkahelye. Hazudni és nagyon szépíteni a valóságot azért sem érdemes, mert hosszú távon saját magaddal szúrsz ki, hiszen nem fogod jól érezni magad az új munkahelyeden sem. Lehet egy hasonló céges kultúrába csöppensz, mint amiből menekülsz, vagy lehet, itt is van túlóra csak másként, de az is lehet pont egy ugyanolyan személyiségű és vezetési stílusú főnököd lesz, mint ahonnan menekülsz. Egy egyórás interjú alatt csupán egy benyomást kapsz a cégről, a vezetőről, de nyilván ahogy az interjú alany, úgy a cégek képviselői is igyekeznek ilyenkor a legjobb arcukat megmutatni. Azonban, ha Te tudod és őszintén elmondod, mit szeretnél, mit keresel, miért váltasz, akkor már csökkentetted az esélyét annak, hogy megint egy nem neked való munkahelyre menj dolgozni. Miért?! Mert lehet, nem vesznek fel, ugyanis pontosan fogják látni, hogy náluk ugyanaz van, amiből Te menekülsz, de kérdezem én, ha így van, nem jobb, hogy nem is vesznek fel?!

Gondolj csak bele: Azért keresel új munkahelyet,

  • mert a mostani keresetedből egyszerűen nem tudsz megélni vagy
  • mert napi 8 órát egy ablaktalan hideg irodában ülsz, amire már az egészséged is kezd rámenni vagy
  • mert a főnököd napi szintű terrorját nem tudod elviselni,
de ezzel szemben interjún azt mondod, hogy:
  • nincs előrelépési lehetőséged vagy
  • nem érzed már olyan jól magad a jelenlegi környezetben vagy
  • túl sok stressszel jár a jelenlegi munkád.
Igen, lehet, jobban hangzik mindegyik indok, mint a valóság, de majd ne csodálkozz, ha olyan állást nyersz el, ahol:
  • több munka, több felelősség, több túlóra van és összességében kevesebbet keresel, mivel többet dolgozol ingyen vagy
  • kapsz egy ablakos, meleg irodát, de olyan kollégákkal kell együtt ülnöd, akik megkeserítik a mindennapjaid vagy
  • elnyersz egy olyan munkakört, ami az ég egy adta világon semmilyen stresszel nem jár és annál unalmasabb munkakör a földön nincs, de a főnököd megint olyan lesz, aki megkeseríti az életed és nem hagy élni.

Ez csak pár apró példa arra, hogy lehet hazudni és szépíteni, de nem biztos, hogy megéri hosszú távon, mert nem azt az állást fogod elnyerni, amiben ki tudsz teljesedni, és amiben igazán jól érzed magad.

A legfontosabb, hogy tudd, Te mit akarsz. Interjúra már felkészülten érkezz, légy tisztában a céljaiddal, mi fontos neked és mi nem, a leendő munkahelyeddel / munkaköröddel / főnököddel kapcsolatban. Gondold végig valójában miért nem érezted jól magad a korábbi munkahelyeiden, mi volt a váltásod tényleges oka és ezek helyett mi az, amivel elégedett lennél. Ha kell, priorizálj, mi az, ami a legfontosabb és nincs az a pénz, hogy engedni tudj belőle. Aztán, ha mindez meg van, akkor már csak szépen, tárgyilagosan, lehetőleg röviden és tömören meg kell fogalmaznod mit is szeretnél, vagyis miért váltasz. Ne félj attól, hogy így majd elesel egy jó állástól. Ha emiatt nem kapod meg azt az állást, hidd el, akkor az nem is lett volna jó neked.

Az őszinteség fontos, de azt sose felejtsd el, hogy a tálalás sem mindegy. Lássuk be, ha habzó szájjal szidod a jelenlegi munkáltatód és csak erről tudsz beszélni az egész interjún, az nem a legjobb ajánló levél magadról. De ha pontosan, érzelmektől mentesen, rövidre zárva meg tudod fogalmazni mi az, ami miatt váltásban gondolkodsz, akkor nyert ügyed van.

Ha érdekel a saját történetem arról, hogyan nyertem el egymás után az állásokat annak ellenére, hogy legtöbb munkahely váltásom oka a közvetlen felettesem volt, akkor figyeld a következő blogbejegyzésem, amiben erről fogok részletesen írni.